Επίσκεψη Αρχαιολογικών Χώρων

Επίσκεψη σε Αρχαιολογικούς Χώρους

Επίσκεψη αρχαιολογικών χώρων

Το Παλάτι της Κνωσού είναι γνωστό ως ο τόπος που ξεκίνησε ο Ελληνικός πολιτισμός.

Κατά τη διάρκεια της Εποχής του Χαλκού ήταν μια από τις σημαντικότερες πόλεις του τότε γνωστού κόσμου. Το παλάτι είναι διάσημο για τον μύθο του Μινώταυρου, και του Βασιλιά Μίνωα.

Πέρα από τους θρύλους γύρω από το παλάτι, ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει τα πολλά επιτεύγματα ενός μεγάλου πολιτισμού, όπως τα προηγμένα συστήματα διαχείρισης νερού, αρδευτικά συστήματα, συστήματα εξαερισμού, κατασκευές κεραμικής, που οι Μινωίτες είχαν αναπτύξει ήδη από εκείνη την εποχή.

Συνεχίζοντας το ταξίδι μας πίσω στο χρόνο και την ιστορία της Κρήτης θα επισκεφθούμε το Αρχαιολογικό Μουσείο Ηρακλείου που βρίσκεται στο κέντρο της πόλης.

Φιλοξενεί αντιπροσωπευτικά εκθέματα από όλες τις περιόδους της κρητικής προϊστορίας και ιστορίας, που καλύπτουν ένα χρονικό εύρος πάνω από 5.500 χρόνια, από τη νεολιθική εποχή μέχρι τους ρωμαϊκούς χρόνους.

Η σημαντική μινωική συλλογή περιλαμβάνει μοναδικά παραδείγματα μινωικής τέχνης, πολλά από αυτά πραγματικά αριστουργήματα. Το Μουσείο του Ηρακλείου δικαίως θεωρείτε το πιο άριστο μουσείο του Μινωικού πολιτισμού στον κόσμο.

Μάθετε από πού ξεκίνησαν όλα στο hot spot του πολιτισμού που είναι το Αρχαιολογικό μουσείο Ηρακλείου.

Επόμενη στάση στην Πλατεία Λιονταριών (Fontana Μοροζίνι), η οποία βρίσκεται στην καρδιά του κέντρου της πόλης της.

Κατασκευάστηκε από τους Ενετούς για να λύσει το πρόβλημα νερού της πόλης , και παρείχε 1.000 βαρέλια νερό ημερησίως μεταφέροντας το στο κέντρο της πόλης από 15 χιλιόμετρα μακριά από το βουνό Γιούχτας. Ένα καταπληκτικό επίτευγμα για αυτήν την εποχή.

Απέναντι από την Κρήνη Μοροζίνι, είναι η Βασιλική του Αγίου Μάρκου, ένα μνημείο που οι Βενετοί έχτισαν για να τιμήσουν τον προστάτη της Βενετίας Άγιο Μάρκο. Σήμερα στεγάζει τη Δημοτική Πινακοθήκη και είναι ανοικτή για το κοινό σχεδόν κάθε μέρα, καθ’όλη την διάρκεια της ημέρας.

Η πλατεία είναι σήμερα το πιο πολυσύχναστο σημείο της πόλης και ένα πολύ δημοφιλές μέρος για κάθε επισκέπτη να δοκιμάσει παραδοσιακή μπουγάτσα ή τυρόπιτα.

Παραγγείλετε ένα ελληνικό καφέ σε μια από τις πολλές καφετέριες της πλατείας και αφήστε τις γεύσεις να ταξιδέψουν το μυαλό σας πίσω σε εκείνα τα χρόνια.

Ένα μέρος που μένει αξέχαστο στον επισκέπτη είναι η τελευταία στάση της εκδρομής μας. Το Φρούριο του Κούλε και το παλιό λιμάνι του Ηρακλείου. Το μνημείο σήμα κατατεθέν της πόλης, καθώς και μία από τις πιο όμορφες τοποθεσίες για να επισκεφθεί κανείς.

Το φρούριο Κούλε χτίστηκε από τους Ενετούς για να προστατέψει την πόλη από τους πειρατές και τους Τούρκους. Χρησιμοποιήθηκε ως φυλακή και ως χώρος βασανισμού για τους Έλληνες αντάρτες. Οι τοίχοι του στοιχειωμένοι με ιστορίες πολέμου, εξέγερσης και αντίστασης.

Σήμερα στέκεται περήφανα δίπλα στο παλιό λιμάνι. Το παλιό λιμάνι στις μέρες μας συνδέεται με το νέο λιμάνι και παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, όχι μόνο για την Κρήτη αλλά και για ολόκληρη την περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Το παλιό λιμάνι είναι γεμάτο με σκάφη αναψυχής και αλιευτικά σκάφη. Αυτά τα αλιευτικά σκάφη παρέχουν φρέσκο ​​ψάρι σε ολόκληρη την πόλη του Ηρακλείου και κοντά στην είσοδο του Κούλε βρίσκετε η κεντρική ψαραγορά. Ναι έχετε μαντέψει σωστά! Οι ψαροταβέρνες που βρίσκονται στην περίμετρο του παλιού λιμανιού σας περιμένουν να τις επισκεφθείτε.

Μην παραλείψετε να δοκιμάσετε μία από τις τοπικές ποικιλίες κρασιών για να συνοδεύσετε το πιάτο ψαριού που σας αρέσει.

Κάντε κράτηση τώρα
ΑΜΕΣΑ
Χωρίς αναμονή & επιπλέον χρεώσεις τηλεφωνίας!

taxi-app

Ψάχνετε άμεσα για TAXI;

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ | ΛΙΜΑΝΙΑ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ