Επίσκεψη Λασιθίου

Επίσκεψη στο Λασίθι

Επίσκεψη Λασιθίου

Ξεκινώντας από το Ηράκλειο και ταξιδεύοντας 49 χιλιόμετρα στα 630 μέτρα υψόμετρο κάνουμε την πρώτη μας στάση στην Μονή Κεράς Καρκαδιώτισσας.

Μια κλεμμένη θαυματουργή εικόνα Της Παναγίας η οποία τώρα βρίσκετε στην Ρώμη και το ίδιο το μοναστήρι που χτίστηκε κάπου μεταξύ του 961 και 1204, προσθέτουν μυστήριο και ιστορίες στην λειτουργία της Μονής.

Η ιστορία της γεμάτη με θρύλους αντίστασης από την περίοδο της τουρκοκρατίας, περιμένουν το επισκέπτη να τις ανακαλύψει.

Η δεύτερη στάση μας γίνετε στα 1049 μέτρα υψόμετρο στο σπήλαιο του Ψυχρού, τόπο λατρείας στα πρώτα Μινωικά χρόνια. Ο μύθος λέει ότι ο Δίας γεννήθηκε εδώ. Σήμερα δέχεται επισκέπτες από όλα τα μέρη του κόσμου, που ανακαλύπτουν την σπάνια ομορφιά του σπηλαίου αλλά και την ιστορία του.

Επόμενη στάση οι Ανεμόμυλοι στο οροπέδιο Λασιθίου. Οι ανεμόμυλοι λειτουργούσαν κατά χιλιάδες στο οροπέδιο συμβάλλοντας στην αλευροβιομηχανία και στην γεωργία του Οροπεδίου, και δημιουργούσαν ένα μοναδικό τοπίο ομορφιάς.

Ακόμα και σήμερα είναι το σήμα κατατεθέν του Οροπεδίου, και ένα από τα πιο όμορφα μέρη στην Κρήτη που μπορείς να επισκεφτείς.

Φεύγοντας από το Οροπέδιο και ταξιδεύοντας λίγο νοτιότερα, επισκεπτόμαστε το χωριό Κράσι. Ο πλάτανος στην κεντρική πλατεία του χωριού έχει ανακηρυχθεί εθνικό μνημείο και συγκαταλέγεται σε ένα από τα 5 μεγαλύτερα σε ηλικία δέντρα της Ευρώπης.

Λέγετε ότι είναι σίγουρα άνω των 1000 ετών, και αγαπημένο μέρος του Ν. Καζαντζάκη και άλλων Κρητικών λογοτεχνών όπως ο Βάρναλης και ο Αυγέρης. Μια στάση στις παραδοσιακές Κρητικές ταβέρνες, θα σας γεμίσουν με γεύσεις μοναδικές από παραδοσιακά φαγητά και σπιτικά γλυκά.

Τελευταία στάση πριν την επιστροφή στο Ηράκλειο, ο Αγ. Νικόλαος. Η πρωτεύουσα του Νομού Λασιθίου. Χτισμένη γύρω από την Λίμνη Βουλισμένη, μια λιμνοθάλασσα με πολλούς αρχαίους αλλά και αστικούς μύθους.

Αρχαίοι μύθοι λένε ότι η Αθηνά και η Άρτεμις λούζονταν στην λίμνη. Οι αστικοί μύθοι που συνδέονται με την λίμνη λένε ότι δεν έχει πυθμένα και ότι είναι συνδεδεμένη με το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Συζητήστε και αναλύστε τους μύθους αυτούς πίνοντας το ποτό ή τον καφέ σας σε μια από τις καφετέριες περιμετρικά της Λίμνης.

Κάντε κράτηση τώρα
ΑΜΕΣΑ
Χωρίς αναμονή & επιπλέον χρεώσεις τηλεφωνίας!

taxi-app

Ψάχνετε άμεσα για TAXI;

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ | ΛΙΜΑΝΙΑ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ