Επίσκεψη Ρεθύμνου

Επίσκεψη στο Ρέθυμνο

Το Ρέθυμνο είναι η τρίτη μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης. Είναι γνωστό ως μια από τις καλύτερα διατηρημένες πόλεις της Αναγέννησης στην περιοχή της Μεσογείου. Βρίσκεται κατά μήκος της βόρειας πλευράς της Κρήτης και 80 χιλιόμετρα προς τα ανατολικά του Ηρακλείου.

Επίσκεψη Ρεθύμνου

Πρώτα θα επισκεφθούμε το κέντρο της πόλης του Ρεθύμνου και την παλιά πόλη. Η πόλη διατηρεί ακόμα την παλιά αριστοκρατική της εμφάνιση, με τα κτίριά της που χρονολογούνται από τον 16ο αιώνα, αψιδωτές πόρτες, πέτρινες σκάλες, Βυζαντινά και Ελληνορωμαϊκά ερείπια, το μικρό Ενετικό λιμάνι και τα στενά δρομάκια.

Αυτές τις μέρες μικρά αλλά πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια μπορούν να βρεθούν μέσα στα στενά δρομάκια της παλιάς πόλης. Προσπαθήστε να χαθείτε στην παλιά πόλη του Ρεθύμνου, και να ανακαλύψετε τα σχεδόν μυστικά στενά σοκάκια και μονοπάτια του 16ου αιώνα.

Δοκιμάστε σε μία από τις πολλές ταβέρνες και εστιατόρια που βρίσκονται στην παλιά πόλη αγνές κρητικές γεύσεις από συνταγές που μαγειρεύονται μόνο στο Ρέθυμνο.

Δεύτερο αξιοθέατο που επισκεπτόμαστε είναι το κάστρο της Φορτέτζας. Κατασκευάστηκε από τους Ενετούς για να προστατεύει την πόλη από τις επιδρομές των πειρατών και των Τούρκων, και βρίσκεται στη βόρεια πλευρά του λιμανιού του Ρεθύμνου.

Η θέα είναι φανταστική, από ένα κτίριο που στέκει περήφανα ακόμα και στις μέρες μας. Ακούστε τους ψιθύρους των πολεμιστών από τα Ενετικά χρόνια θαυμάζοντας την θέα από τα τείχη του.

Τελευταία στάση στη Μονή Αρκαδίου, που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της πόλης του Ρεθύμνου. Ένα μνημείο μοναδικό, μείγμα της ρωμαϊκής αρχιτεκτονικής και αρχιτεκτονικής μπαρόκ.

Η Μονή Αρκαδίου προσέλκυσε την παγκόσμια προσοχή το 1866, όταν 943 Έλληνες κυρίως γυναίκες και παιδιά, βρήκαν καταφύγιο στο μοναστήρι, προκειμένου να αποφύγουν να σφαγιασθούν από τον Οθωμανικό στρατό κατοχής.

Μετά από 3 μέρες μαχών και από την απροθυμία τους να παραδοθούν αποφάσισαν να ανατινάξουν βαρέλια πυρίτιδας επιλέγοντας να πεθάνουν ελεύθεροι. Η έκρηξη δεν τελείωσε την κρητική εξέγερση, αλλά προσέλκυσε την προσοχή του υπόλοιπου κόσμου.

Κάντε κράτηση τώρα
ΑΜΕΣΑ
Χωρίς αναμονή & επιπλέον χρεώσεις τηλεφωνίας!

taxi-app

Ψάχνετε άμεσα για TAXI;

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΑ | ΛΙΜΑΝΙΑ | ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ | ΑΣΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ